Για πρώτη φορά θεραπεύτηκε πλήρως βρέφος φορέας του ιού HIV!

Το παιδί γεννήθηκε πρόωρα το 2010 από μητέρα φορέα του ιού, στην οποία δεν είχε χορηγηθεί ποτέ κάποια σχετική φαρμακευτική αγωγή, και από τις πρώτες 30 ώρες ζωής μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών υποβλήθηκε σε θεραπεία με αντιρετροϊκά φάρμακα.
Μετά τις πρώτες τρεις εβδομάδες, συνέχισαν να υπάρχουν ίχνη του ιού HIV στο αίμα του βρέφους, αλλά με την πάροδο του χρόνου το ποσοστό μειώθηκε σε “μη-ανιχνεύσιμο”, με αποτέλεσμα σήμερα, 10 μήνες αφού σταμάτησε κάθε χορήγηση φαρμάκου, να μην υπάρχει κανένα ίχνος του ιού στο παιδί!
Σύμφωνα με τις δύο υπεύθυνες του προγραμμάτος, Deborah Persaud και Katherine Luzuriaga, η έρευνα αυτή αποδεικνύει ότι με την κατάλληλη αντιρετροϊκή θεραπεία από τις πρώτες ώρες ζωής ενός βρέφους είναι εφικτή η ίαση του από τον ιό HIV, ενώ ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω μελέτη ώστε να αποτραπεί η μεταφορά του ιού από τη μητέρα στο βρέφος.
Καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για οριστική καταπολέμηση της ασθένειας, αλλά δεν παύει να είναι ένα τεράστιο βήμα για τη θεραπεία αυτής της μάστιγας.
http://gizmodo.com

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You