Αυτός είναι ο πρώτος άνθρωπος του οποίου το κεφάλι θα μεταμοσχευτεί σε άλλο σώμα

imagesΈνα βήμα πριν από μία επαναστατική μεταμόσχευση βρίσκεται η ανθρωπότητα, με έναν 30χρονο Ρώσο να είναι ο πρώτος άνθρωπος του οποίου το κεφάλι θα μεταμοσχευτεί στο σώμα ενός άλλου άνδρα.

Ο Valery Spiridonov, έχει προσφερθεί εθελοντικά για την μεταμόσχευση, αφού ο ίδιος πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που καταστρέφει τους μύες του σώματός του.

Ο Spiridonov πιστεύει ότι η εγχείριση θα του επιτρέψει να έχει μία φυσιολογική ζωή, ενώ θα είναι και ένα άλμα για την επιστήμη.

«Με ενδιαφέρει η τεχνολογία και κάθε πρόοδος σε αυτή θα μπορούσε να αλλάξει την ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο», τονίζει ο 30χρονος στο Russia Today.

«Δεν είναι μόνο μία έξοχη ευκαιρία για μένα αλλά θα δώσει στην επιστήμη την δυνατότητα να θέσει τις βάσεις για τις μελλοντικές γενεές», τονίζει.

Η εγχείριση, αν και όποτε γίνει, θα διαρκέσει 36 ώρες και θα κοστίσει πάνω από 11 εκατ. δολάρια, ενώ είναι απαραίτητη η συμμετοχή άνω των 150 γιατρών και νοσοκόμων. Όπως αναφέρει το RT, η εγχείριση θα παρακολουθείται από τον Dr. Sergio Canavero, επικεφαλής νευρολογικής κλινικής του Τορίνο.

Σύμφωνα με τον Dr. Canavero το νέο σώμα του Spiridonov θα ανήκει σε κάποιον εγκεφαλικά νεκρό αλλά κατά τα άλλα υγιή άνδρα. Ο εγκέφαλος του 30χρονου Ρώσου θα ψυχθεί στους 15 βαθμούς Κελσίου υπό του μηδενός, μία θερμοκρασία που αποδεδειγμένα επιτρέπει την επιβίωση των εγκεφαλικών κυττάρων χωρίς οξυγόνο.

Ο νωτιαίος μυελός θα κοπεί με ειδικό τρόπο, και θα ανασυγκολληθεί με ειδική βιολογική κόλλα.

Πάντως πολλοί γιατροί βλέπουν μεγάλους κινδύνους πίσω από μία τέτοια μεταμόσχευση χαρακτηρίζοντάς την ακόμα πιο άσχημο πράγμα ακόμα και από τον θάνατο.

«Δεν θα επέτρεπα σε κανέναν να μου κάνει μία τέτοια μεταμόσχευση. Είναι κάποια πράγματα που είναι χειρότερα ακόμα και από τον θάνατο», σημειώνει στο CNN ο νευροχειρούργος και πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Νευροχειρούργων, Dr. Hunt Batjer.

Βλέπω αυτή την μεταμόσχευση σαν κάτι αντίστοιχο με τον πρώτο άνθρωπο που περπάτησε στο φεγγάρι, αναφέρει ο Spiridonov που σημειώνει πως αυτή η επέμβαση θα βοηθήσει και εκατοντάδες ανθρώπους στο μέλλον.

http://www.rizopoulospost.com

Recommended For You