Αυτές είναι οι καλύτερες εταιρείες για να δουλεύει κανείς στην Ελλάδα

Την έρευνα αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα Best Workplaces 2013 ολοκλήρωσε για 11η συνεχή χρονιά το Great Place τo Work Institute Hellas.
Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, διακρίνονται φέτος 25 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται στις παρακάτω τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:
Δέκα «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 251 εργαζόμενους και πάνω, δέκα «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους και πέντε «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους
Αναλυτικότερα, οι δέκα καλύτερες «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 251 εργαζόμενους και πάνω στην Ελλάδα είναι: Eλαΐς-Unilever Hellas, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Παπαστράτος ΑΒΕΣ, PepsiCo – Tasty Foods, Costa Navarino, Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., Teleperformance Hellas, Novartis Hellas και Pharmathen.
Οι δέκα καλύτερες «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους είναι: Microsoft Hellas, British American Tobacco Hellas, Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕ Τροφίμων, Roche Hellas, MARS Hellas, SCA Hygiene Products, Genesis Pharma, General Mills, General Electric (GE) και DIAGEO Hellas.
Οι πέντε καλύτερες «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους είναι: SAS Institute, Randstad, Sprint Integrated Communications, ActionAid Ελλάς και Royal Canin Hellas
Η έρευνα Best Workplaces 2013 διεξήχθη το φθινόπωρο του 2012 και η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013. Συνολικά συμμετείχαν 51 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 36.498 εργαζόμενους. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που έλαβαν μέρος στη φετινή έρευνα ανήλθε στους 13.159.
Το Great Place to Work Institute είναι μια διεθνής συμβουλευτική εταιρεία αξιολόγησης και έρευνας με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 45 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία. Το Ινστιτούτο για να διαμορφώσει τη λίστα των Best Workplaces στην Ευρώπη και τις αντίστοιχες εθνικές λίστες σε περισσότερες από 45 χώρες στον κόσμο, χρησιμοποιεί το εργαλείο «Trust Index» (δείκτης εμπιστοσύνης) για την έρευνα των απόψεων των εργαζομένων και το ειδικό ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση των εταιρικών πρακτικών.
http://www.tovima.gr

Recommended For You