Αυτά είναι τα κυβερνητικά μέτρα που αποφασίστηκαν για την Κεφαλονιά

Τα κυβερνητικά μέτρα για την Κεφαλονιά - Χρυσοχοΐδης: Μετά σεισμόν σεισμοπροφήτες οι σεισμολόγοιΤα κυβερνητικά μέτρα για την Κεφαλονιά – Χρυσοχοΐδης: Μετά σεισμόν σεισμοπροφήτες οι σεισμολόγοι

Δέσμη μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων στην Κεφαλονιά ανακοίνωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, κατά τη διάρκεια ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

– Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο ακινήτων για το 2014

– Θα λάβουν επιδότηση ενοικίου μέχρι 500 ευρώ όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σ. Κεδίκογλου

– Θα επιδοτηθεί το 80% του ποσού για επισκευές κτιρίων και το υπόλοιπο με άτοκο δάνειο

– Το μάτι του “Σαμαρά” θα είναι μέσω του ΓΓ της κυβέρνησης Δημήτρη Βαρτζόιπουλο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι γενικός συντονιστής των κυβερνητικών ενεργειών για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό στην Κεφαλονιά είναι ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τη συμμετοχή συνολικά 10 υπουργών εμφανίστηκε λάβρος κατά των σεισμολόγων λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όλοι αυτοί οι μετά σεισμών ψευτοπροφήτες που περιδιαβαίνουν τις τηλεοράσεις φέρονται ανεύθυνα, δεν ενημερώνουν, αλλά καθηλωνουν το φόβο”.

Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο ακινήτων το 2014, θα λάβουν επιδότηση ενοικίου μέχρι 500 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, θα δοθεί ενίσχυση για την αποκατάσταση κατεστραμμένων οικοσκευών με πόσο μέχρι 6000 ευρώ, θα επιδοτηθεί το 80% του ποσού για τις επισκευές των κτιρίων και το υπόλοιπο 20% θα καλυφθεί με άτοκο δάνειο.

Αυτά είναι ορισμένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ ανέφερε επίσης πως σε δύο μήνες θα είναι πλήρως λειτουργικό το λιμάνι του Ληξουρίου, θα τοποθετηθούν 45 αίθουσες προκάτ για τη λειτουργία των σχολείων, θα γίνει αποκατάσταση του δρόμου Ληξούρι – Αργοστόλι, και πως νέο κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ μεταβαίνει στο νησί για την ταχεία επιδιόρθωση των βλαβών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα παρακαμφτούν γραφειοκρατικές διαδικασίες και δημιουργείται κάθετη δομή ανά υπουργείο με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα και συντονιστή όλων των Γενικών Γραμματέων, τον ΓΓ της κυβέρνησης Δημήτρη Βαρτζόπουλο, όπως διαβάζουμε στο newsit.gr.

«Η Κεφαλονιά άντεξε» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης όλους όσους βοηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σε ερώτηση αν υπάρχει έλλειψη συντονισμού απάντησε αρνητικά. «Κάθε άλλο» είπε συγκεκριμένα.

 

Recommended For You