Απομονωμένη φυλή στο Περού προσπαθεί να επικοινωνήσει

Μέλη της φυλής Mashco-Piro που ζουν απομονωμένα στο Περού προσπάθησαν για δεύτερη φορά μετά το 2011 να έρθουν σε επαφή με τον έξω κόσμο ζητώντας μπανάνες, σχοινιά και μαχαίρια. Το αποτέλεσμα όμως ήταν να δημιουργηθεί μια αντιπαράθεση που κράτησε τρεις ημέρες.
Οι αρχές δεν είναι σίγουρες για το τι προκάλεσε την αντιπαράθεση, αλλά εκτιμούν ότι η Mashco-Piro μπορεί να ενοχλούνται από την παράνομη υλοτομία στην περιοχή τους, καθώς και τη διέλευση λαθρέμπορων ναρκωτικών. Η αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή μπορεί επίσης να επηρεάζει τη φυλή.
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και δημοσιεύθηκε από το Associated Press δείχνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και των δυο φυλών, με τόξα και βέλη. Στο βίντεο μάλιστα καταγράφεται και μια στιγμή έντασης, όπου ένας άντρας τεντώνει το τόξο του, έτοιμος να ρίξει.
Η φυλή Mashco-Piro έχει πιθανή καταγωγή από μία ομάδα που είχε δεχθεί επίθεση και μετακινήθηκε το 1894, όταν ο βαρώνος του καουτσούκ, Carlos Fermin Fitzcarrald, καταπάτησε τα αρχέγονα εδάφη τους.
Τα μέλη της φυλής υπολογίζονται στα 110-150 και σύμφωνα με τη νομοθεσία του Περού, απαγορεύεται η φυσική επαφή με οποιαδήποτε από τις 15 φυλές που ζουν στις ζούγκλες ανατολικά των Άνδεων κυρίως για την προστασία τους, αφού το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στα μικρόβια που μεταφέρουν άλλοι άνθρωποι.
http://rizopoulospost.com

Recommended For You