Αποκάλυψη-σοκ της NASA για μία ηλιακή καταιγίδα που συνέβη το 2012!

To 2012 ήταν μία χρονιά που συνδέθηκε από πολλούς καταστροφολόγους του Internet με τοτέλος του κόσμου. Φυσικά, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις το τέλος δεν ήρθε ποτέ, οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν και η ζωή συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Ωστόσο, σύμφωνα με μία πρόσφατη αποκάλυψη της NASA στις 23 Ιουλίου του 2012, ο πλανήτης μας γλίτωσε κυριολεκτικά στο παρά πέντε από μία ηλιακή καταιγίδα που ενδεχομένως να γυρνούσε τον πολιτισμό μας πολλούς αιώνες πίσω.

images

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες της NASA το καλοκαίρι του 2012, συνέβη μία τρομακτική εκτόξευση ηλιακού πλάσματος, η οποία δημιούργησε την πιο ισχυρή ηλιακή καταιγίδα των τελευταίων 150 χρόνων. Αυτό το σύννεφο πλάσματος (το οποίο ενισχύθηκε από διαδοχικές εκρήξεις) εκτοξεύτηκε από τον ήλιο με την ασύλληπτη ταχύτητα των 3.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Tα φορτισμένα σωματίδια ευτυχώς δεν έπληξαν τον πλανήτη μας, ο οποίος την γλίτωσε όμως στο τσακ, καθώς εάν η ηλιακή καταιγίδα είχε συμβεί μία εβδομάδα νωρίτερα θα συνέπιπτε 100% με την τροχιά της Γης. Σε αυτή την περίπτωση τα φορτισμένα σωματίδια του ήλιου θα βομβάρδιζαν τη γήινη ατμόσφαιρα και θα προκαλούσαν ανεπανόρθωτες βλάβεςστις τηλεπικοινωνίες, στις αερομεταφορές και γενικότερα σε οτιδήποτε λειτουργεί και κινείται με ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσαν οι υπεύθυνοι της NASA από ένα διαστημόπλοιοτύπου STEREO (Solar TErrestrial RElations Observatory), το οποίο παρακολουθεί την ηλιακή δραστηριότητα και είχε την “τύχη” να χτυπηθεί από την καταιγίδα, συμπέραναν ότι το γεγονός αυτό θα προκαλούσε μία καταστροφή ανάλογη με εκείνη του 1859. Το Carrington event που συνέβη τον Σεπτέμβριο του 1859 (και ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του αστρονόμου Richard Carrington που το κατέγραψε) προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στο τηλεγραφικό δίκτυο της εποχής. Μάλιστα, το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο που το βόρειο σέλας έγινε ορατό σε νότιες περιοχές όπως η Κούβα και η Χαβάη. Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά του τότε με το σήμερα είναι ότι εκείνη την εποχή οι εφαρμογές του ηλεκτρισμού ήταν μηδαμινές, ενώ σήμερα όλος ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι δομημένος πάνω στην ύπαρξη της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι επιστήμονες της NASA ανέφεραν ότι το κόστος μίας τόσο μεγάλης καταστροφής θα ξεπερνούσε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, συγκρίνοντας το, με το μέγεθος 20 τυφώνων Katrina! Ο ανθρωπινός πολιτισμός αν και θα επιβίωνε, θα ήθελε πάρα πολλά χρόνια για να ανακάμψει και να φτάσει στο επίπεδο που ήταν πριν.

http://www.digitallife.gr

Recommended For You