Σκύλος Αξιαγάπητο Κατοικίδιο ή Άγριος Δολοφόνος;

ΑΝΤΡΑΣ που κάνει τζόκιν δέχεται επίθεση από άγριο σκύλο και πεθαίνει από αιμορραγία. Κορίτσι σκοτώνεται από το ίδιο της το ροτβάιλερ. Εννιάχρονο αγόρι τραυματίζεται θανάσιμα από αδέσποτο γερμανικό ποιμενικό σκύλο μπροστά στα μάτια των γονέων του. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις τραγωδίες για τις οποίες ευθύνονται καθαρόαιμοι σκύλοι στην Πολωνία.

Για να προλάβουν τέτοιες τραγωδίες, οι αρχές σε μερικά μέρη επιτρέπουν στους ανθρώπους να έχουν ορισμένες ράτσες σκύλων μόνο μετά την έκδοση κάποιου πιστοποιητικού. Η Μπαρμπάρα Ζαλέσκα, μέλος του Πολωνικού Κυνολογικού Συλλόγου, ισχυρίζεται ότι το πιστοποιητικό θα πρέπει να εκδίδεται για τον ιδιοκτήτη μάλλον παρά για το σκύλο «επειδή ο ιδιοκτήτης καθορίζει αν τα μάστιφ, τα ροτβάιλερ και τα μπουλ τεριέ θα γίνουν θηρία ή θα παραμείνουν φίλοι του ανθρώπου».

Σε μερικές περιπτώσεις οι σκύλοι εκπαιδεύονται σκόπιμα να είναι δολοφόνοι. Λέγεται ότι οι μέθοδοι των εκπαιδευτών περιλαμβάνουν ξυλοδαρμό, πείνα ακόμη και «δολοφονικές ασκήσεις», πράγμα που σημαίνει ότι ο σκύλος εκπαιδεύεται να επιτίθεται και να κατακομματιάζει ομοιώματα. Έπειτα, αναγκάζουν το σκύλο να επιτεθεί σε πιο αδύναμους σκύλους που είναι βέβαιο ότι θα πεθάνουν. Όταν ολοκληρώνεται η εκπαίδευση, ο σκύλος είναι έτοιμος να πάρει μέρος σε πραγματικές κυνομαχίες, προς τέρψη εκείνων που στοιχηματίζουν καθώς και των αιμοχαρών θεατών.

Η Αγία Γραφή παρουσιάζει ξεκάθαρα την άποψη του Θεού σχετικά με τη σκληρότητα προς τα ζώα, λέγοντας: «Ο δίκαιος φροντίζει για την ψυχή του κατοικίδιου ζώου του, αλλά τα ελέη των πονηρών είναι άσπλαχνα». (Παροιμίες 12:10) Εκείνοι που θέλουν να ευαρεστούν τον Θεό δεν υποβάλλουν τα ζώα σε σαδιστική κακομεταχείριση. Μπορούμε να χαιρόμαστε για το ότι στο νέο κόσμο του Θεού η εκπαίδευση ζώων-δολοφόνων​—για αθλητικούς ή για οποιουσδήποτε άλλους σκοπούς—​θα τερματιστεί.​—Ψαλμός 37:9-11. – πηγή

Recommended For You