Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε καρδιακή προσβολή μέσα σε 30 ημέρες

imagesΗ καρδιακή προσβολή ή αλλιώς έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι ένα πρόβλημα υγείας που πλήττει άνδρες και γυναίκες. Ωστόσο τα συμπτώματα στις γυναίκες είναι διαφορετικά από αυτά στους άνδρες.

Σύμφωνα με το invitromagazine.gr, στις γυναίκες μερικά από τα συμπτώματα εμφανίζονται μερικές φορές ακόμα και τριάντα ημέρες πριν από την καρδιακή προσβολή. Αν έχετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, επισκεφθείτε το γιατρό σας αμέσως, προκειμένου να αποτρέψετε τον κίνδυνο εμφράγματος.

1. Η δύσπνοια είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι μπορεί να πάθετε έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ιδιαίτερα οι γυναίκες που έχουν δυσκολία στην αναπνοή, έχουν μεγάλο κίνδυνο. Το αναπνευστικό και καρδιαγγειακό σύστημα εξαρτάται το ένα από το άλλο. Όταν η καρδιά λαμβάνει λιγότερο αίμα, οι πνεύμονες έχουν λιγότερο οξυγόνο. Το αποτέλεσμα είναι βαριά αναπνοή και δύσπνοια.

2. Το δεύτερο σύμπτωμα μπορεί να είναι το αίσθημα της αδυναμίας των μυών. Η έλλειψη της κυκλοφορίας του αίματος προκαλεί έλλειψη οξυγόνου σε όλο το σώμα. Όταν υπάρχει έλλειψη κυκλοφορίας, οι μύες δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά.

3. Ο κρύος ιδρώτας είναι το τρίτο σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί για οποιαδήποτε αιτία. Αν, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, έχετε ζάλη και κρύο ιδρώτα υπάρχει μια πιθανότητα να βιώνετε μία προ του εμφράγματος κατάσταση. Αυτό το σύμπτωμα είναι ιδιαίτερα αισθητό αν σηκωθείτε απότομα, επειδή το αίμα δεν καταφέρνει να φτάσει στον εγκέφαλο αμέσως.

4. Το τέταρτο σύμπτωμα είναι ένα αίσθημα σφιξίματος στο στήθος. Όταν η στεφανιαία αρτηρία στενεύει, η κανονική ροή του αίματος παρεμποδίζεται και νιώθετε μία συστολή στο στήθος. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να νιώσετε έναν έντονο πόνο – όπως η αίσθηση του μαχαιρώματος.

Αρχικά τα συμπτώματα εμφανίζονται κατά την σωματική κόπωση ή ψυχική υπερένταση, ενώ αργότερα εμφανίζονται και κατά την ξεκούραση. Η ενημέρωση του προσωπικού γιατρού είναι απαραίτητη σε αυτή την περίπτωση.

http://www.aftodioikisi.gr

Recommended For You