Αντέγραψαν το σήμα της ΕΔΤ, από «Μπόλεκ και Λόλεκ»;

Στα δημοφιλή κινούμενα σχέδια από την Πολωνία, που μετέδιδε η ΥΕΝΕΔ τη δεκαετία του ’70, εμφανίζονταν για πρώτη φορά, το σήμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης, που άρχισε να εκπέμπεται σήμερα.
Νοσταλγικές μνήμες από την παιδική ηλικία, ειδικά σε όσους είναι σήμερα γύρω στα 45, ξύπνησε το νέο σήμα της ΕΔΤ, που εμφανίστηκε σήμερα στις οθόνες.
Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που, μέσω twitter και Facebook, έσπευσαν να μοιραστούν αυτή την ακαθόριστη νοσταλγική αίσθηση, άλλοτε με κυνισμό και άλλοτε με επιθετικότητα. Όμως, το μυστήριο, χάρη σε ένα μανιακό συλλέκτη παλιών τηλεοπτικών σειρών, λύθηκε!
Προφανώς, ο εμπνευστής του συγκεκριμένου σήματος, ψάχνοντας «έμπνευση» που να συμπυκνώνει και την αισθητική της κυβέρνησης και τη νοσταλγική αίσθηση του υπαρκτού σοσιαλισμού (τότε που η υδρόγειος εμφανίζονταν κομένη από τους μεσημβρινούς και τους παράλληλους).
Πάντως, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο αρμόδιος υπουργός, κ. Καψής, απαντώντας στον σάλο που δημιουργήθηκε, δήλωσε ότι το σημαντικό είναι πως έφυγε το μαύρο και πως το σήμα δεν είναι ίδιο, γιατί της ΕΔΤ είναι χρωματιστό και επίτηδες δεν έχει πουθενά μαύρο!
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
Πηγή: moufanet

Recommended For You