Ανοίγει ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας η ΕΡΤ ;

– Αντιδράσεις στο εσωτερικό και την Ευρώπη επέβαλαν την απόφαση
– Αναζητείται νομική φόρμουλα για λειτουργία της τηλεόρασης μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ
– Καταρχήν θετική η αντίδραση από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που περιμένουν ολοκληρωμένη πρόταση
Η απόφαση για επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κάποια μορφή πάρθηκε ήδη από το Μαξίμου και η απόφαση αυτή ήδη διαβιβάστηκε στα άλλα δύο κόμματα της κυβέρνησης.
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν απαντήσει καταρχήν θετικά, αναμένουν όμως όπως διευκρίνισαν την τελική πρόταση για να έχουν πλήρη άποψη.
Η απόφαση προήλθε, επιβλήθηκε επί της ουσίας, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για το λουκέτο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η πολιτική αστάθεια και οι κυβερνητικοί τριγμοί προκάλεσαν προβληματισμό στην Ευρώπη που συνέστησε αλλαγή στάσης.
Επί της ουσίας αυτό που επιδιώκεται τώρα είναι να αρχίσει ξανά με κάποιον τρόπο η εκπομπή κάποιου προγράμματος από τη συχνότητα της ΕΡΤ.
Υπάρχουν ωστόσο κάποια σημαντικά προβλήματα. Πρέπει να αναζητηθεί η νομική φόρμουλα εκείνη που θα επιτρέψει τη λειτουργία των συχνοτήτων της ΕΡΤ αλλά και την εργασία του απαραίτητου προσωπικού.
Με την ΕΡΤ να έχει κλείσει και την ΝΕΡΙΤ να μην υφίσταται ακόμη αναζητείται η κυβέρνηση αναζητά τη νομική φόρμουλα ώστε να πάψει να εκπέμπει “μαύρο” η συχνότητα και να λειτουργήσει ένα σχήμα με περιορισμένο αριθμό προσωπικού για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε μια προσπάθεια να λήξει το αδιέξοδο με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους και σε δεύτερο στάδιο να προχωρήσει η δημιουργία της ΝΕΡΙΤ.
Ταυτόχρονα αναζητείται ο τρόπος να αρχίσει και πάλι η εκπομπή τον μεταδόσεων από το κανάλι της Βουλής αλλά και τα ξένα δορυφορικά κανάλια.
http://www.newsit.gr

Recommended For You