Ανακάλυψαν την αόρατη καρέκλα

Η επαναστατική εφεύρεση που φοριέται σαν αξεσουάρ

Είναι σαν μια καρέκλα που δεν είναι εκεί, αλλά μαγικά εμφανίζεται κάθε φορά που τη χρειάζεστε. Ονομάζεται Chairless Chair και φοριέται στα πόδια σας σαν ένας εξωσκελετός: όταν δεν είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε να περπατήσετε κανονικά ή ακόμα και να τρέχετε. Και στη συνέχεια, με το πάτημα ενός κουμπιού, ασφαλίζει και μπορείτε να καθίσετε σε αυτό.

«Η ιδέα προήλθε από την επιθυμία να κάθομαι οπουδήποτε και παντού, όταν εργαζόμουν σε εργοστάσιο στη Βρετανία όταν ήμουν 17 ετών», λέει στο CNN ο Keith Gunura, ο 29χρονος διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της noonee, την εταιρεία κατασκευής της συγκεκριμένης συσκευής με έδρα τη Ζυρίχη , «το να στέκεται κανείς για ώρες όρθιος προκαλεί κούραση στα κάτω άκρα, τη στιγμή που οι περισσότεροι εργαζόμενοι κάνουν ολιγόλεπτα διαλείμματα. Έτσι σκέφτηκα ότι η καλύτερη ιδέα ήταν να δέσω πάνω μου μια διακριτική καρέκλα».

chair4

chair

Η συσκευή δεν αγγίζει το έδαφος, γεγονός που την καθιστά ευκολότερη στο να φορεθεί: ένας ιμάντας στερεώνεται στους γοφούς και έχει λουριά που τυλίγονται γύρω από τους μηρούς. Ένα μεταβλητό αμορτισέρ δραστηριοποιείται και υποστηρίζει το σωματικό βάρος, το οποίο κατευθύνεται προς τα τακούνια των παπουτσιών. Αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα και μέρος του μηχανισμού. Ο χρήστης κινείται ακριβώς στην επιθυμητή στάση και στη συνέχεια ενεργοποιεί τη συσκευή, η οποία επί του παρόντος λειτουργεί για περίπου 24 ώρες με μία μόνο μπαταρία 6V.

Recommended For You