Αναζητείται περιπετειώδης γυναίκα για να φέρει στον κόσμο έναν Νεάντερταλ!!!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αμφιλεγόμενη έρευνα του καθηγητή Τζόρτς Τσέρτς της Ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ που αναζητεί μια γυναίκα για να κυοφορήσει το πρώτο μωρό Νεάντερταλ εδώ και 33.000 χρόνια.
«Οι Νεάντερταλ μπορεί να σκέφτονταν διαφορετικά από ότι εμείς. Μπορεί επίσης να ήταν και πιο έξυπνοι. Όταν έρθουμε μελλοντικά αντιμέτωποι με μια επιδημά, είναι πολύ πιθανόν ο δικός τους τρόπος σκέψης να μας φανεί χρήσιμος. Θεωρώ ότι πλέον είμαι σε θέση να πραγματοποιήσω το πείραμα. Το μόνο που χρειάζομαι είναι μια περιπετειώδης γυναίκα».
Αυτό δήλωσε στο Der Spiegel ο διάσημος γενετιστής, ο οποίος είναι βέβαιος ότι μπορεί να ανακατασκευάσει στο εργαστήριο το DNA του Νεάντερταλ (με βάση ευρήματα που βρήκε στα απολιθώματα), να καλλιεργήσει για μερικές μέρες το έμβρυο σε σωλήνα και μετά να το μεταφέρει στην μήτρα της μέλλουσας μητέρας. Οι επικριτές του επιμένουν ότι, ακόμη και αν όντως τα καταφέρει, το όλο project είναι άκρως παράνομο. Ή, για την ακρίβεια, δεν καλύπτεται από την υπάρχουσα νομοθεσία. Ενώ για ένα Νεάντερταλ που θα γεννηθεί σήμερα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ασθένειας καθώς το σώμα του δεν έχει αναπτύξει τα απαραίτητα αντισώματα.
http://dailynews24.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You