Αναβάθμιση των ΚΕΠ, με νέες υπηρεσίες

Στην περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, προσθέτοντας νέες υπηρεσίες, προχωρεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης… Με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και την απλούστευση των διαδικασιών προκειμένου να εξυπηρετούνται ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά οι πολίτες, το υπουργείο αναβάθμισε τη λειτουργία των ΚΕΠ. Εφεξής οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται σε αυτά για αίτηση ένταξης στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, για βεβαίωση αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ καθώς και για αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης για τις ακόλουθες παροχές:

  • Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.
  • Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού.
  • Πρόγραμμα εκδρομών.
  • Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων.
  • Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιουνίου.

«Τα ΚΕΠ είναι ένας θεσμός καταξιωμένος στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται για περισσότερες ακόμα υπηρεσίες, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ για πιστοποιητικά δημοτολογίου, βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση γέννησης, βεβαίωση ιθαγένειας, βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ, φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ, ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ, καθώς και βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ.

Recommended For You