Έρχεται νέα επιδημία γρίπης – Ανησυχία από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ανήσυχοι είναι οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), αφού εν όψει της επιδημίας γρίπης που θα έρθει τέλος του μήνα, τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πραγματικά απογοητευτικά. Μόνο 1 στους 10 Έλληνες έχει εμβολιαστεί για την γρίπη, γεγονός που που προκαλεί έντονο προβληματισμό στους ειδικούς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα δημοκρατία, η ΚΕΕΛΠΝΟ υπολογίζει ότι τα κρούσματα γρίπης θα κορυφωθούν από τα τέλη Ιανουαρίου έως και τον Μάρτιο και συνιστά στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν άμεσα, ενώ έχει ήδη καταγραφεί ένας νεκρός από τη νόσο.
Η ίδια γρίπη έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας στις ΗΠΑ σαρώνοντας 47 από τις 50 πολιτείες, ενώ τουλάχιστον 20 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους. Η ΚΕΕΛΠΝΟ υποστηρίζει πάντως ότι δε συντρέχει τόσο μεγάλος λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα, ωστόσο ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος.
Τα πιο διαδεδομένα στελέχη του ιού που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι οι υπότυποι Α(Η3Ν2) και Α(Η1Ν1) καθώς και ο τύπος Β, όλοι ωστόσο καλύπτονται από το εμβόλιο εποχικής γρίπης 2012-2013.
http://www.pelop.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You