Ένοχος για εκατοντάδες θανάτους ο Πιερ Ντουκάν

Πριν μερικές μέρες τα γαλλικά δικαστήρια άσκησαν βέτο στον Πιερ Ντουκάν, τον επονομαζόμενο από πολλούς “γκουρού της δίαιτας”. Το δικαστήριο βρήκε τον πασίγνωστο Γάλλο γιατρό και διαιτολόγο ένοχο για την παραβίαση της ιατρικής δεοντολογίας και ηθικής, καθώς και την λανθασμένη συνταγογράφηση του φαρμάκου Mediator, το οποίο αργότερα βρέθηκε ότι είναι υπεύθυνο για το θάνατο εκατοντάδων και ίσως χιλιάδων ανθρώπων που το χρησιμοποίησαν για απώλεια κιλών.
Το δικαστήριο απαγόρευσε στον Pierre Dukan να ξανασκήσει την ιατρική, κάτι που μάλλον δεν το πείραξε μιας και έχει ήδη αποχωρήσει – οικειοθελώς – από το την άσκηση του επαγγέλματος, από πέρσι.
Το Mediator είναι ένα φάρμακο που έκανε απίστευτη “θραύση” μέχρι και το 2009. Το 2010 απαγορεύθηκε στη Γαλλία και μετά ακολούθησαν και άλλες χώρες όπως η Ιταλία και Ισπανία.
Αντιπρόσωποι του γαλλικού υπουργείου Υγείας δήλωσαν ότι τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχουν πεθάνει από προβλήματα στις καρδιακές βαλβίδες που προκάλεσε το Mediator, ενώ ορισμένες μελέτες λένε ότι ο αριθμός των θανάτων στο Mediator μπορεί να ξεπερνάει και τις 2.000 !
Η περιπέτεια του Doukan με την δικαιοσύνη ξεκίνησε, όταν το 1971 για πρώτη φορά συνταγογράφησε σε μια ασθενή – ονόματι του Μαρί- Κλοντ -, το Mediator, ως μέσο για την απώλεια βάρους .
H δίαιτα Dukan είναι μία κατά βάση πρωτεϊνική δίαιτα που δεν περιορίζει τις ποσότητες φαγητού και στηρίζεται σε τέσσερα στάδια. Το αντίστοιχο βιβλίο έχει σπάσει πολλά ρεκόρ και έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 11.000.0000 αντίτυπα στο κόσμο.

Recommended For You