Άφησα την μεγάλη καριέρα στο NBA για την πίστη μου

Dave_Meyers_vs_USCΉταν εξαιρετικός παίκτης στο κολέγιο (UCLA) και επιλογή των Lakers στο νούμερο δύο του draft το 1975. Αστέρι στο ΝΒΑ δεν έγινε ποτέ πάντως ο Dave Meyers. Ο λόγος; Το μπάσκετ ήταν πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες του. Έτσι μετά την τέταρτη σεζόν στο ΝΒΑ πήρε την απόφαση να αποσυρθεί σε ηλικία 27 ετών προκειμένου να αφιερωθεί στην οικογένεια και στη θρησκευτική πίστη του.

“Απλά δεν θέλω να παίξω άλλο. Το μπάσκετ δεν συγκαταλέγεται πια στα πλάνα μου. Όντας Μάρτυρας του Ιεχωβά ήταν πολύ δύσκολο να μοιράσω το χρόνο μου μεταξύ της θρησκείας μου και του μπάσκετ. Ξέρω ότι είμαι μόνο 27 ετών αλλά η οικογένεια μου είναι πολύ σημαντική. Ο κόσμος πιστεύει ότι τρελάθηκα, αλλά αυτή είναι η απόφαση μου” είχε ο Meyers στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 30 Απριλίου 1980.

Ο απολογισμός των 4 χρόνων στο ΝΒΑ

Στα τέσσερα χρόνια που έπαιξε στο ΝΒΑ, όλα με τους Bucks (αποκτήθηκε μέσω ανταλλαγής από τους Lakers), ο Meyers είχε 11,2 πόντους, 6,3 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά αγώνα, παίζοντας 26,6 λεπτά μ.ό. Η καλύτερη του χρονιά ήταν το 1977-78 (14,7π., 6,7ρ., 3,0ασ.), έχασε όλη την επόμενη σεζόν λόγω τραυματισμού στη μέση και επέστρεψε το 1979 έχοντας 12,1 πόντους και 5,8 ριμπάουντ. Απεβίωσε στις 9 Οκτωβρίου σε ηλικία 62 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

Recommended For You