Άντρας έμαθε πως πάσχει από καρκίνο, κάνοντας τεστ… εγκυμοσύνης

imagesΈνας νεαρός άντρας έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο των όρχεων, χάρη σε ένα τεστ εγκυμοσύνης! Ο 19χρονος Byron Geldard επέστρεφε στο σπίτι του στην Βρετανία, μετά από ένα ταξίδι στην Ελλάδα, όταν ένιωσε έναν ασήμαντο πόνο στα πλευρά του που ωστόσο ήταν αδύνατον να αγνοήσει.

Μετά την επίσκεψη στο γιατρό του, ο οποίος μπορούσε να αισθανθεί κάτι σαν όγκο στην κοιλιά του, μια μάζα, πήγε στο τοπικό νοσοκομείο για υπερηχογράφημα. «Πριν πάω ταξίδι, είχα αυτό τον περίεργο πόνο, αλλά δεν έδωσα καμία σημασία», είπε ο 19χρονος.

«Επισκέφτηκα τον γιατρό, αλλά επειδή πήγαινα γυμναστήριο το απέδωσε σε κάποιον μυϊκό πόνο. Αλλά όταν παραπέμφθηκα στο νοσοκομείο, εκεί η αξονική έδειξε ότι είχα έναν όγκο που εξαπλωνόταν στον πνεύμονα. Μου είπαν ότι έχω καρκίνο, αλλά δεν ήταν σίγουροι τι τύπο και ότι πιθανότατα έπρεπε να κάνω χημειοθεραπεία».

Ο Byron, απευθύνθηκε σε ειδική μονάδα εφηβικού καρκίνου, προκειμένου να εξετάσουν τον συγκεκριμένο τύπο. Εκεί του έδωσαν ένα τεστ εγκυμοσύνης, για να προσδιοριστεί εάν ο όγκος που παράγει τις ορμόνες συνδέεται τόσο με την εγκυμοσύνη, όσο και με τον καρκίνο των όρχεων.

Μετά τα θετικά αποτελέσματα από το τεστ εγκυμοσύνης, ο Byron διαγνώστηκε ότι βρισκόταν στην τέταρτη φάση καρκίνου των όρχεων – είχε εξαπλωθεί σε κοιλιά και τους πνεύμονες. Το αισιόδοξο, είναι ότι ο νεαρός υποβλήθηκε σε εγχείρηση και πλέον είναι περήφανος που νίκησε τον καρκίνο.

http://medicalnews.gr

Recommended For You