«Αγία» που Λύνει Κόμπους

«Τα πρόσφατα χρόνια, ο Άγιος Ιούδας Θαδδαίος, προστάτης των χαμένων υποθέσεων, η Αγία Ρίτα, σώτειρα των απελπισμένων, η Αγία Χέντβιγκ, προστάτιδα των χρεωστών, και ο Άγιος Εξπεντίτους, προστάτης των επειγουσών υποθέσεων, είναι όλοι της μόδας», τονίζει η εφημερίδα Βέτζα. Τώρα, η «αγία» που έγινε πρόσφατα δημοφιλής στους Βραζιλιάνους Καθολικούς είναι η «Παναγία που Λύνει Κόμπους». 
Αυτός ο ασυνήθιστος τίτλος προέρχεται από έναν πίνακα που βρίσκεται σε κάποιο παρεκκλήσι στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας ο οποίος απεικονίζει την Παρθένο Μαρία να λύνει τους κόμπους μιας κορδέλας. Με τη βοήθεια παραγόντων των μέσων μαζικής επικοινωνίας, η «Παναγία που Λύνει Κόμπους» έχει αποκτήσει οπαδούς οι οποίοι εκζητούν τη βοήθειά της προκειμένου να απελευθερωθούν από τα περίπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την υγεία, το γάμο και τα οικονομικά τους. 
Παράλληλα, αυτό έχει δημιουργήσει ένα επικερδές εμπόριο μενταγιόν, ροζαρίων, εικόνων και αυτοκόλλητων για αυτοκίνητα. «Η μανία της “Παναγίας που Λύνει Κόμπους” δεν είναι κακό πράγμα αλλά δεν θα διαρκέσει για πολύ», προβλέπει ο Ντάρσι Νιτσόλι, επίτροπος του μεγαλύτερου Καθολικού ναού της Βραζιλίας.

Recommended For You