«Έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό χωρίς επιζώντες το Boeing» (εικόνες)

Κουάλα Λουμπούρ: Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ενημέρωσε τους συγγενείς των επιβατών του Boeing ότι η πτήση «έληξε» στον Ινδικό Ωκεανό.
Νέα στοιχεία δείχνουν ότι το αεροσκάφος πραγματοποίησε «βουτιά» στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, ανακοίνωσε «με μεγάλη θλίψη» ότι η τελευταία θέση του αεροσκάφους ήταν στον Ινδικό Ωκεανό, νοτίως του Περθ.

Σύμφωνα με στοιχεία από δορυφόρο, πραγματοποιήθηκαν υπολογισμοί, οι οποίοι έριξαν μεγαλύτερο φως στην πορεία του αεροσκάφους. Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού βασίστηκε σε αυτά τα στοιχεία που προήλθαν από την Inmarsat και τη βρετανική υπηρεσία διερεύνησης ατυχημάτων και όχι στα συντρίμμια που βρέθηκαν στον Ινδικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, νέα ανάλυση δορυφορικών δεδομένων από τη Βρετανία δείχνει ότι η πτήση MH370, με 239 επιβαίνοντες, θεάθηκε για τελευταία φορά να υπερίπταται του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ, στην Αυστραλία, ανέφερε σε δήλωσή του.

«Πρόκειται για απομακρυσμένη περιοχή μακριά από οποιαδήποτε πιθανά σημεία προσγείωσης», είπε.

«Είναι γι αυτό που με βαθιά θλίψη και λύπη που πρέπει να σας πληροφορήσω ότι σύμφωνα με αυτά τα νέα στοιχεία, η πτήση MH370 κατέληξε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι οι οικογένειες των επιβαινόντων είχαν κρατηθεί ενήμεροι για τις εξελίξεις.
Η Malaysian Airlines ανακοίνωσε νωρίτερα στους συγγενείς των 239 επιβατών ότι θα πρέπει να υποθέσουν «χωρίς αμφιβολία» ότι η εξαφανισμένη πτήση έχει χαθεί και ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.
Η εταιρεία επέλεξε να ενημερώσει τους συγγενείς με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Απαντώντας στις κατηγορίες, η εταιρεία τονίζει ότι δεν ενημέρωσε τους συγγενείς μόνο με γραπτό μήνυμα αλλά και προσωπικά και ότι μηνύματα και τηλεφωνήματα έγιναν στους συγγενείς των επιβατών που δεν ήταν στα ξενοδοχεία, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι υπόλοιποι συγγενείς.

Σπαρακτικές σκηνές εκτυλίσσονται στο ξενοδοχείο, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι συγγενείς των θυμάτων. «Μας είπαν ότι όλες οι ζωές χάθηκαν», είπε συγγενείς ενός εκ των επιβατών στο CNN.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία εξέφρασε τη θλίψη της. «Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν λόγια που είτε εμείς, είτε κάποιος άλλος να μπορεί να πει για να ελαφρύνει τον πόνο σας. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια και να σας στηρίζουμε, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή που εξαφανίστηκε η πτήση ΜΗ370 τις πρώτες ώρες της 8ης Μαρτίου» τονίζει η Malaysia Airlines σε ανακοίνωσή της.
Η εταιρεία δηλώνει ότι η επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους θα συνεχιστεί, καθώς αναζητούνται οι πληροφορίες για τα ερωτηματικά που παραμένουν. «Παράλληλα με την αναζήτηση της MH370, πραγματοποιείται εντατική έρευνα, η οποία ελπίζουμε ότι επίσης θα μας δώσει απαντήσεις» προσθέτει η εταιρεία.

Πώς η Inmarsat «βρήκε» την MH370;

Ο αντιπρόεδρος της Inmarsat, Ντέιβιντ Κόιλι, είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες ότι το αεροσκάφος που αγνοείται ήταν εξοπλισμένο με σύστημα το οποίο εκπέμπει ένα σήμα που προδίδει ότι τα τηλεπικοινωνιακά του συστήματα εξακολουθούν να λειτουργούν, αν και δεν μεταδίδουν κάτι.
Το σύστημα αναζητά επαφή με το δορυφόρο, περίπου όπως τα κινητά αναζητούν κεραία κινητής τηλεφωνίας σε σημεία χωρίς καλή λήψη. Είναι «περίπου όπως ο θόρυβος που ακούμε καμία φορά από ηχεία που βρίσκονται κοντά σε ένα κινητό τηλέφωνο».
Επειδή το σήμα έχει διανύσει μία συγκεκριμένη απόσταση και έφτασε στο δορυφόρο υπό συγκεκριμένη γωνία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την -κατά προσέγγιση- εκτίμηση της θέσης του αεροσκάφους.
Το αεροσκάφος εξέπεμψε μία σειρά τέτοιων σημάτων -ο Κόιλι αρνήθηκε να πει πόσα- μετά την απώλεια επαφής από τα ραντάρ.
Το αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου και από τότε οι αρχές της Μαλαισίας, σε συνεργασία με άλλες χώρες, δεν είχαν καταφέρει να βρουν τα ίχνη του.
Η ανακοίνωση ήρθε, καθώς η επιχείρηση αναζήτησης του αεροσκάφους στον Ινδικό Ωκεανό συμπλήρωνε πέντε ημέρες. Δύο αντικείμενα βρέθηκαν στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού και εκτιμάται ότι μπορεί να πρόκειται για τα συντρίμμια του μοιραίου Boeing.

Οι Aρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα, ένα στρογγυλό και ένα πολυγωνικό.
Όπως τόνισε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, ενδεχομένως μέσα στις επόμενες 24 ώρες να έχει επιτευχθεί η περισυλλογή τους, ώστε να λυθεί το μυστήριο.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Αμποτ, είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα δύο κομμάτια: το ένα έχει χρώμα πορτοκαλί και το άλλο πράσινο-γκρι.
Στην περιοχή μεταβαίνουν τρία αυστραλιανά αεροσκάφη που συμμετέχουν στις έρευνες.
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας εξέφρασε την ελπίδα ότι τα αντικείμενα θα μπορούν να ανασυρθούν εντός των επομένων ωρών.

Συνολικά στις έρευνες για εντοπισμό του μοιραίου Boeing συμμετέχουν πάνω από 25 χώρες με δεκάδες στρατιωτικά αεροπλάνα και σκάφη επιφανείας καθώς επίσης και εμπορικά πλοία.

Πηγή: news.in.gr / ΚΥΠΕ

 

Recommended For You