Τιμητική Διάκριση Απονέμεται στους Μάρτυρες του Ιεχωβά για τον Σχεδιασμό και την Κατασκευή Πράσινων Κτιρίων

 imagesΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, ευρέως γνωστοί για το παγκόσμιο Βιβλικό εκπαιδευτικό τους έργο, έλαβαν αναγνώριση για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στην περιβαλλοντικά βιώσιμη σχεδίαση και κατασκευή κτιρίων.

Ο οργανισμός Green Building Initiative (GBI), χορήγησε πιστοποιήσεις για δύο νέα κτίρια στις εγκαταστάσεις του γραφείου τμήματος των Μαρτύρων στις ΗΠΑ, που βρίσκονται στο Γουόλκιλ της Νέας Υόρκης: Το Κτίριο Κατοικιών ΣΤ στα Αγροκτήματα της Σκοπιάς, που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2012, και το Κτίριο Γραφείων της Σκοπιάς στο Γουόλκιλ, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2014. Και τα δύο κτίρια έλαβαν την ανώτατη διάκριση των Τεσσάρων Πράσινων Σφαιρών.

01Κτίριο Γραφείων της Σκοπιάς στο Γουόλκιλ

Η Σέινα Σάλιβαν, Διευθύντρια Μάρκετινγκ του GBI, αναφέρει: «Σε παγκόσμιο επίπεδο, λιγότερο από το 4 τοις εκατό όλων των κτιρίων που έχουν αξιολογηθεί στα πλαίσια του προγράμματος πέτυχαν την ανώτατη βαθμίδα πιστοποίησης των Τεσσάρων Πράσινων Σφαιρών». Η κ. Σάλιβαν πρόσθεσε ότι το Κτίριο Γραφείων της Σκοπιάς στο Γουόλκιλ «είναι το πρώτο μη οικιστικό έργο στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης που πήρε αυτή τη βαθμολογία». Η Τζένα Μίντοου, Υπεύθυνη Οικοδομικών Προγραμμάτων του GBI, σχολίασε: «Από τα 23 κτίρια [στις Ηνωμένες Πολιτείες] που έχουν πιστοποιηθεί με Τέσσερις Πράσινες Σφαίρες από το 2006 και έπειτα, το Κτίριο Γραφείων της Σκοπιάς στο Γουόλκιλ πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία, φτάνοντας στο 94 τοις εκατό».

02Κτίριο Κατοικιών ΣΤ στα Αγροκτήματα της Σκοπιάς

Ο GBI παρέχει τις Πράσινες Σφαίρες ως εμπορικό σύστημα αξιολόγησης και ως πρόγραμμα πιστοποίησης που αξιοποιεί την από τρίτο φορέα επιτόπια αποτίμηση της βιώσιμης σχεδίασης και κατασκευής κτιρίων. Η απόκτηση πιστοποίησης Πράσινων Σφαιρών απαιτεί περιβαλλοντικό σχεδιασμό του οικοδομικού έργου με επίκεντρο τη διαχείριση του νερού, την ελαχιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης και της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στους φυσικούς πόρους με την επιλογή κατάλληλων υλικών και τη δημιουργία υγιεινού εσωτερικού περιβάλλοντος.

03Φωτοβολταϊκά πάνελ, ένα χαρακτηριστικό που συνέβαλε στη βράβευση του βιώσιμου σχεδιασμού του Κτιρίου Γραφείων της Σκοπιάς στο Γουόλκιλ. Καλύπτουν τουλάχιστον το 10 τοις εκατό των αναγκών του κτιρίου σε ηλεκτρική ενέργεια.

Ο Ντέιβιντ Μπιν, υπεύθυνος για τον βιώσιμο σχεδιασμό των εγκαταστάσεων των Μαρτύρων στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέει: «Αυτή η βράβευση επιβεβαιώνει ότι θέτουμε υψηλά πρότυπα σχεδιασμού και κατασκευής σε όλα τα οικοδομικά μας προγράμματα. Επιδιώκουμε επίσης την επίτευξη πιστοποίησης Πράσινων Σφαιρών όσον αφορά τον σχεδιασμό και την κατασκευή των νέων παγκόσμιων κεντρικών γραφείων μας στο Γουόργουικ της Νέας Υόρκης».

04Εγκατάσταση πράσινου δώματος, ένα από τα περιβαλλοντικά βιώσιμα χαρακτηριστικά των νέων παγκόσμιων κεντρικών γραφείων των Μαρτύρων στο Γουόργουικ της Νέας Υόρκης.

Ο Ζένι Σεντ Τζιν, ο οποίος συντονίζει τα προγράμματα οικοδόμησης των Μαρτύρων του Ιεχωβά σε όλο τον κόσμο από τα παγκόσμια κεντρικά γραφεία τους, λέει: «Ενώ το πρώτιστο μέλημά μας είναι η πρόοδος της Βιβλικής εκπαίδευσης, αυτές οι πιστοποιήσεις αποτελούν για εμάς μια αναγνώριση από ειδικούς ότι η σχεδίαση και η κατασκευή των κτιρίων μας είναι περιβαλλοντικά ευσυνείδητη, και αυτό προσπαθούμε να το θέσουμε σε εφαρμογή στις εγκαταστάσεις μας σε όλο τον κόσμο».

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:

Διεθνές Γραφείο Ενημέρωσης: J. R. Brown, τηλ. +1 718 560 5000

Recommended For You