Τα Αγροκτήματα της Σκοπιάς—Πέντε Δεκαετίες Πλούσιας Σοδειάς

Περίπου 150 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης της Νέας Υόρκης, κοντά στον οικισμό του Γουόλκιλ, βρίσκεται μια συστάδα αγροκτημάτων τα οποία έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο Βιβλικό εκπαιδευτικό έργο των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Αυτά είναι γνωστά ως Αγροκτήματα της Σκοπιάς. Το πρώτο αγοράστηκε πριν από 50 χρόνια, στις 2 Ιανουαρίου 1963.

Ο Ντέιβιντ Γουόκερ, ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά που υπηρετεί στο Γουόλκιλ από τις αρχές, λέει για ποιο λόγο αγοράστηκε το πρώτο αγρόκτημα: «Το προσωπικό των παγκόσμιων κεντρικών γραφείων των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Μπρούκλιν αυξανόταν συνεχώς. Έπρεπε, λοιπόν, να σκεφτούμε και το θέμα της οικονομίας όσον αφορά το φαγητό. Μέχρι τότε, παρήγαμε τρόφιμα σε ένα αγρόκτημα που βρισκόταν στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, έξι με οχτώ ώρες μακριά από το Μπρούκλιν. Το Γουόλκιλ ήταν μόνο δύο ώρες μακριά—ιδανική απόσταση για τις ανάγκες μας». Εκεί, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά άρχισαν να καλλιεργούν φρούτα και λαχανικά, καθώς και να εκτρέφουν πουλερικά, χοίρους και βοοειδή για την παραγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Με τον καιρό, αγοράστηκαν και άλλα αγροκτήματα στην περιοχή.

Συγκομιδή στα Αγροκτήματα της Σκοπιάς

Ωστόσο, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, ο αριθμός των Μαρτύρων του Ιεχωβά παγκόσμια αυξήθηκε. Αυτό οδήγησε σε σημαντικές αλλαγές στο Γουόλκιλ. Εκτός από την κατά γράμμα σοδειά, άρχισαν να παράγονται εκεί και έντυπα που θα συνέβαλαν στο συμβολικό θερισμό για τον οποίο μίλησε ο Ιησούς. (Ματθαίος 9:37· Λουκάς 10:2· Ιωάννης 4:35, 36) Δείτε μερικές μόνο από τις εργασίες που έχουν γίνει στο Γουόλκιλ.

Εκτύπωση: Στα μέσα του 20ού αιώνα, τα περισσότερα από τα Βιβλικά μας έντυπα παράγονταν στο τυπογραφείο του Μπρούκλιν. Καθώς όμως η ζήτηση για έντυπα αυξανόταν, εκείνο το τυπογραφείο δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Έτσι λοιπόν, το 1973, χτίσαμε ένα επιπλέον τυπογραφείο στο Γουόλκιλ, οι εγκαταστάσεις του οποίου επεκτάθηκαν ξανά και ξανά, τελευταία φορά το 2004.

Το τυπογραφείο στο Γουόλκιλ το 2004

502014115_univ_cnt_3_xl

Τεχνολογία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών: Το 1979, μια ομάδα Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Γουόλκιλ άρχισε να δημιουργεί ένα σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή, που τώρα είναι γνωστό ως Πολυγλωσσικό Ηλεκτρονικό Εκδοτικό Σύστημα (MEPS). Με αυτό μπορούμε να παράγουμε Βιβλικά έντυπα σε 600 και πλέον γλώσσες.

Πολυγλωσσικό Ηλεκτρονικό Εκδοτικό Σύστημα (MEPS)

Εκπαίδευση: Το 1988, η Βιβλική Σχολή Γαλαάδ της Σκοπιάς μεταφέρθηκε από το Μπρούκλιν στο Γουόλκιλ, και τα μαθήματα άρχισαν στις 17 Οκτωβρίου εκείνου του έτους. Η σχολή παρέμεινε εκεί μέχρι τον Απρίλιο του 1995, οπότε και μεταφέρθηκε στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Σκοπιάς στο Πάτερσον της Νέας Υόρκης.

Σπουδαστές της Βιβλικής Σχολής Γαλαάδ της Σκοπιάς παρακολουθούν ομιλία

Τα τελευταία πενήντα χρόνια, οι τεχνικές και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στα Αγροκτήματα της Σκοπιάς, όπως και στα άλλα αγροκτήματα, έχουν αλλάξει. Εξακολουθούν, όμως, να καταβάλλονται επισταμένες προσπάθειες για να παράγονται ποιοτικά τρόφιμα για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά που υπηρετούν στο Μπέθελ των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νέα Υόρκη.

Αυτόν τον καιρό, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά χτίζουν στο Γουόλκιλ καινούρια κτίρια γραφείων, κατοικιών και βοηθητικών υπηρεσιών, ενώ ανακαινίζουν και τα ήδη υπάρχοντα. Με αυτή την επέκταση, τα Αγροκτήματα της Σκοπιάς θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να καλύπτουν τις πνευματικές ανάγκες των ολοένα και περισσότερων Μαρτύρων του Ιεχωβά σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Ο Ντέιβιντ Γουόκερ, που αναφέρθηκε προηγουμένως, λέει: «Τα τελευταία 50 χρόνια, είδα με πολλή χαρά τις μικρές εγκαταστάσεις στο Γουόλκιλ να μεγαλώνουν και να συμβάλλουν όλο και περισσότερο στο παγκόσμιο έργο που διεξάγουμε διδάσκοντας στους ανθρώπους το άγγελμα της Αγίας Γραφής!»

πηγή

Recommended For You