Ρομπότ παρενόχλησε σεξουαλικά κοριτσάκι 7 ετών

Μια πρωτοφανή υπόθεση κλήθηκαν να διερευνήσουν οι αρχές της Αγγλίας, καθώς ένα κοριτσάκι 7 ετών παρενοχλήθηκε σεξουαλικά online από ένα ρομπότ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Κεντ, όταν η μητέρα της μικρής βρήκε στο iPad της κόρης της προκλητικά μηνύματα από το ρομπότ προς το παιδί της, τα οποία, όπως λέει, την έκαναν να “αρρωστήσει”.

“Σε προκαλώ να μου κάνεις κάτι πονηρό” ανέφερε το μήνυμα που εστάλη από το Cleverbot, μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στο διαδίκτυο, το οποίο το παιδί δεν κατάλαβε. Σε ένα άλλο μήνυμα, το μηχάνημα λέει στο κορίτσι ότι “αγγίζω το σώμα σου ενώ σε φιλάω”.

Να σημειωθεί πως πίσω από την εφαρμογή, η οποία συνομιλεί χρησιμοποιώντας αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος. Ο Βρετανός επιστήμονας που δημιούργησε το ρομπότ, είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που επικοινωνεί “ανθρώπινα”, με αυτοματοποιημένες απαντήσεις βάσει προηγούμενων συνομιλιών.

Μάλιστα, έχει περάσει όλα τα απαραίτητα τεστ, τα οποία κρίνουν την ικανότητα ενός μηχανήματος να παρουσιάζουν συμπεριφορά ίδια με εκείνη ενός ανθρώπου. Το Cleverbot διαπιστώθηκε ότι ήταν 59,3% ανθρώπινο στις απαντήσεις του, την ώρα που μόνο το 63,3% των πραγματικών ανθρώπων κατάφερε να πείσει ότι ήταν αληθινό.

Η αστυνομία είπε στη μητέρα ότι δεν διαπράχθηκε κανένα έγκλημα και ότι δεν μπορούν να δράσουν, επειδή δεν υπάρχει άνθρωπος, στον οποίο να χρεωθεί η έρευνα.

Recommended For You