Πονόλαιμος: Πότε πρέπει να πίνετε κρύα και πότε ζεστά ροφήματα

imagesΣε κάποιο σημείο στη ζωή σας, χωρίς καμία αμφιβολία υποφέρατε από πόνο στον λαιμό, συνήθως από κάποιο κρυολόγημα. Ο πονόλαιμος χαρακτηρίζεται από μια κνησμώδη, ξηρή και επώδυνη αίσθηση, που είναι εξαιρετικά δυσάρεστη και μπορεί να καταστήσει δύσκολη την κατάποση.

Ωστόσο, σπανίως αποτελεί αιτία για μεγάλη ανησυχία. Τις περισσότερες φορές, ορισμένα απλά μέτρα θεραπείας και φροντίδας στο σπίτι βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην μείωση αυτής της δυσφορίας.

Ένα από αυτά είναι και τα ροφήματα που μας ανακουφίζουν. Αλλά, μπορεί να αναρωτιέστε αν είναι καλύτερα να πίνετε ζεστά ή κρύα ροφήματα σε αυτή την κατάσταση. Ίσως έχετε ακούσει θετικά πράγματα και για τα δύο. Ευτυχώς, τόσο τα ζεστά, όσο και τα κρύα ροφήματα έχουν τα πλεονεκτήματά τους, όσον αφορά τον πονόλαιμο.

Πονόλαιμος: Τι προσφέρουν τα ζεστά ροφήματα

Σύμφωνα με την αμερικανική Ένωση Οστεοπαθητικής, τα ζεστά υγρά είναι μακράν η πιο ευεργετικά. Όχι απλά καταπραΰνουν τον πονόλαιμο, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι κάνουν πιο χαλαρή και λεπτή τη βλέννα που συσσωρεύεται στον οργανισμό από το κρυολόγημα. Έτσι αποβάλλεται ευκολότερα από το σύστημά σας και αυτό με τη σειρά του βοηθάει στην ανακούφιση άλλων συμπτωμάτων, όπως η ρινική συμφόρηση και το μπούκωμα.

Πονόλαιμος: Τι προσφέρουν τα κρύα ροφήματα

Το όφελος των καυτών υγρών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι και τα κρύα δεν είναι χρήσιμα στην ανακούφιση από την ταλαιπωρία που συνδέεται με τον πονόλαιμο. Η διαβόητη κλινική Mayo συνιστά την κατανάλωση κρύων ροφημάτων και όχι μόνο, για να απαλύνετε τον πόνο. Τα κρύα ροφήματα, το παγωτό ή ακόμα και κομμάτια πάγου μπορεί να σας βοηθήσουν να ελαττώσετε τη φλεγμονή και τον ερεθισμό στον φάρυγγα.

http://medicalnews.gr

Recommended For You