Παράξενες λάμψεις πάνω από τη Νέα Ζηλανδία κατά την διάρκεια του τρομακτικού σεισμού

Με παράξενες λάμψεις φωτίστηκε ο νυκτερινός ουρανός στη Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια του τρομακτικού σεισμού μεγέθους 7,8 βαθμών που χτύπησε την χώρα. Πολλοί μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν παράξενα φώτα στον ουρανό, την του μεγάλου σεισμού στη Νέα Ζηλανδία, ένα φαινόμενο που έχει αναφέρεται εδώ και αιώνες, κατά τη διάρκεια, πριν και μετά από σεισμούς. Παρόμοιες λάμψεις έείχαν παρατηρηθεί και στους σεισμούς στο Εκουαδόρ, στην Κίνα, στην Ιταλία, στην Ιαπωνία, ακόμα και στην Ελλάδα.

Οι σεισμολόγοι δεν είναι ξεκάθαροι σχετικά με τις αιτίες του φαινομένου – που ονομάζεται «σεισμικές λάμψεις» ή, μερικές φορές, «σεισμικές αστραπές». Κάποιοι υποστηρίζουν ότι προκαλούνται από τριβές μέσα στο έδαφος, ενώ άλλοι μιλάνε για εκπομπές νετρονίων από τη γήινη επιφάνεια. Παρόμοιες λάμψεις έείχαν παρατηρηθεί και στους σεισμούς στο Εκουαδόρ, στην Κίνα, στην Ιταλία, στην Ιαπωνία, ακόμα και στην Ελλάδα.

Οι σεισμολόγοι δεν είναι ξεκάθαροι σχετικά με τις αιτίες του φαινομένου – που ονομάζεται «σεισμικές λάμψεις» ή, μερικές φορές, «σεισμικές αστραπές». Κάποιοι υποστηρίζουν ότι προκαλούνται από τριβές μέσα στο έδαφος, ενώ άλλοι μιλάνε για εκπομπές νετρονίων από τη γήινη επιφάνεια. Βίντεο από το ασυνήθιστο φαινόμενο ανέβηκαν στα κοινωνικά δίκτυα και στο you tube, ενώ το θέμα μεταδόθηκε και από μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες όπως το newsnow.

Recommended For You