Οι 10 πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο

Το ερευνητικό ινστιτούτο Legatum Institute, με έδρα το Λονδίνο, κυκλοφόρησε την 10η ετήσια παγκόσμια λίστα με τις πιο ασφαλείς και προστατευμένες χώρες του κόσμου. Δείτε παρακάτω ποια κράτη ξεχωρίζουν παγκοσμίως για την ασφάλεια και την προστασία που προσφέρουν στους κατοίκους τους:

10. ΣΟΥΗΔΙΑ

oi-10-pio-asfaleis-xores-ston-kosmo-10

Συχνά αναφέρεται ως μία από τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο, ενώ εξακολουθεί για ακόμη μια χρονιά να διακρίνεται για την ασφάλεια που προσφέρει στους κατοίκους της.

9. ΑΥΣΤΡΙΑ

oi-10-pio-asfaleis-xores-ston-kosmo-2

Το μικρό ευρωπαϊκό έθνος «σκαρφάλωσε» από την 15η στην ένατη θέση της λίστας με τις ασφαλέστερες χώρες παγκοσμίως του Legatum Institute.




8. ΕΛΒΕΤΙΑ

oi-10-pio-asfaleis-xores-ston-kosmo-3

Η Ελβετία εκτός από τη λίστα ευημερίας, πρωταγωνιστεί και στη λίστα με τις πιο ασφαλές χώρες του κόσμου.




7. ΓΕΡΜΑΝΙΑ

oi-10-pio-asfaleis-xores-ston-kosmo-4

Η Γερμανία είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στη Γη και για το λόγο αυτό από την 15η έπεσε στην έβδομη θέση τη φετινή χρονιά, παρά το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα.




6. ΝΟΡΒΗΓΙΑ

oi-10-pio-asfaleis-xores-ston-kosmo-5

Η Νορβηγία διακρίνεται για την ασφάλεια που προσφέρει στους κατοίκους της και για ακόμη μια χρονιά πρωταγωνιστεί στην κορυφή της λίστας του ινστιτούτου Legatum.




5. ΔΑΝΙΑ

oi-10-pio-asfaleis-xores-ston-kosmo-6

Η θέση της Δανίας βελτιώθηκε κατά δυο θέσεις σε σχέση με την περσινή λίστα του Ινστιτούτου Legatum.




4. ΙΣΛΑΝΔΙΑ

oi-10-pio-asfaleis-xores-ston-kosmo-7

Το σκανδιναβικό νησιωτικό έθνος έχει κατακτήσει για ακόμη μια χρονιά υψηλή θέση στη λίστα με τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου.




3. ΙΑΠΩΝΙΑoi-10-pio-asfaleis-xores-ston-kosmo-8

H Iαπωνία βρισκόταν στην 22η θέση της λίστας του Ινστιτούτου Legatum, ωστόσο φέτος μας εξέπληξε, «πέφτοντας» 19 ολόκληρες θέσεις!




2. ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

oi-10-pio-asfaleis-xores-ston-kosmo-9

To Λουξεμβούργο θεωρείται η δεύτερη ασφαλέστερη χώρα για να ζήσει κανείς, ενώ την περσινή χρονιά βρισκόταν στη 10η θέση της λίστας του Ινστιτούτου Legatum.




1. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

oi-10-pio-asfaleis-xores-ston-kosmo-1

Η ασιατική πόλη-κράτος βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης για το 2016, ενώ ανέβηκε 12 θέσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ωστόσο, στην υπο-δείκτη προσωπικής ελευθερίας, βρίσκεται στην 97η θέση.

Πηγή: fortunegreece.com

Recommended For You