Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ από τη Δευτέρα

Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την πρόσληψη ανέργων 30-49 χρονών, σύμφωνα με την διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη. Οι ωφελούμενοι θα ανέρχονται σε 10.000 ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους. Επιπλέον εξήγησε ότι οι όποιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων οφείλονται στο γεγονός ότι το ΕΣΠΑ οργανώνει τον τρόπο διαχείρισης των προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα θα δίνει έμφαση στους μακροχρόνια άνεργους και θα επιχορηγεί νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) Οι επιχειρήσεις θα επιχορηγούνται για την πρόσληψη των ανέργων και την απασχόλησή τους για 12 μήνες, ενώ ο αριθμός των ωφελούμενων ανέρχεται στις 10.000. Η αναζήτηση των ανέργων για πρόσληψη θα γίνεται υποχρεωτικά από το μητρώο του Οργανισμού και οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν μέχρι 10 επιλογές υποψηφίων.

Σύντομα θα τρέξει ένα πρόγραμμα που αποκαλείται «επιταγή επανένταξης» και αφορά στη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας εθελοντικά σε επίδομα εργασίας, πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί από τον πρώην υπουργό Γ. Κατρούγκαλο και εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ. Στη συνέχεια θα προκηρυχθούν προγράμματα κάλυψης του μισθολογικού κόστους των 4.000 νοσηλευτών και άλλου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας, αλλά και το πρόγραμμα κοινωφελούς

Recommended For You