Μέσα στο 2017 ξεκινάει τη λειτουργία του το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου

images

Μοιάζει με τεράστιο πύργο, ανεγέρθηκε κοντά στην ιερή πόλη των μουσουλμάνων, τη Μέκκα και στο μέλλον είναι πιθανόν να ενταχθεί στα μεγάλα θαύματα του κόσμου. Στη Σαουδική Αραβία κατασκευάστηκε το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, το οποίο στέκεται επιβλητικό δίπλα στα υπόλοιπα κτίρια, τα οποία μοιάζουν με… κουτάκια.

Το μεγαλούργημα αυτό περιλαμβάνει 10.000 δωμάτια, 70 εστιατόρια, 12 πύργους, πέντε ελικοδρόμια και πολλούς ακόμη χώρους, ικανοποιώντας οποιοδήποτε αίτημα των πελατών του. Πίσω από τη μεγαλειώδη αυτή επένδυση, βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο διέθεσε το αστρονομικό ποσό των 3,5 δισ. δολαρίων για την κατασκευή του.

Το ξενοδοχείο των 15 εκατ. τετραγωνικών μέτρων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το επόμενο καλοκαίρι, οπότε θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνιά του. Το Abraj Kudai, όπως θα ονομάζεται, θα είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και το ψηλότερο κτίριο στον πλανήτη. Η κατασκευή του βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ενώ απομένει η ανέγερση άλλων 45 ορόφων!

Ένας λόγος που μπορεί να καθυστερήσει η παράδοση του μεγαλοπρεπούς αυτού οικοδομήματος, είναι η επιβράδυνση της οικονομίας λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου. Αν κριθεί σκόπιμο, τα εγκαίνια θα μεταφερθούν για το 2018.

Μέχρι να δοθεί σε λειτουργία, το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο είναι το First World Hotel στη Μαλαισία, το οποίο έχει να παρουσιάσει 7.351 δωμάτια, σε μία έκταση που ομοιάζει με ένα τεράστιο πάρκο.

Recommended For You