Κοινωφελής: Ξεκινά το voucher κατάρτισης στους 17 δήμους

Μέσω επίσημης δημοσιοποίησης της σχετικής πρόσκλησης, η επιτελική δομή του ΕΣΠΑ του υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσε ότι προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 3.737 ωφελούμενους που έχουν επιλεχθεί να εργαστούν για 8 μήνες σε 17 δήμους-θύλακες ανεργίας.

Η δράση αφορά πρόγραμμα κατάρτισης και εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί με την χρήση επιταγών κατάρτισης (trainng voucher), οι οποίες θα ισούνται με το ποσό των 780 ευρώ. Συγκεκριμένα, για την παροχή υπηρεσιών κατάρτισης (720 ευρώ) και για την πιστοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν από τους ωφελούμενους (60 ευρώ). Θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα σε προκαθορισμένο χρόνο και τις υπόλοιπες μέρες ο ωφελούμενος θα εργάζεται στη θέση για την οποία έχει επιλεχθεί.

Η δράση χρηματοδοτείται από το Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση”, με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και αντικείμενό της δράσης είναι η παροχή Προγραμμάτων Κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και στην Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα και η πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων ΤΠΕ που θα αποκτηθούν, στους ωφελούμενους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 17 Δήμους Θύλακες Ανεργίας οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις απασχόλησης και έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν τα προγράμματα κατάρτισης.

Η δέσμη παρεμβάσεων περιλαμβάνει:

Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών που περιλαμβάνει 100 ώρες Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε τρία επίπεδα γνώσεων: στοιχειώδεις, βασικές και προχωρημένες και 20 ώρες «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα»

Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Οι δήμοι που έχουν επιλεχθεί, καθώς και ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά δήμο, είναι οι εξής:

Πίνακας 1. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΑ ΔΗΜΟ
Α/Α ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ
1 ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 238
2 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 407
3 ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 135
4 ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 124
5 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 232
6 ΑΡΤΑΙΩΝ ΑΡΤΑΣ 167
7 ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 399
8 ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΝΗΣΩΝ 75
9 ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 205
10 ΦΥΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 268
11 ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 83
12 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 206
13 ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 377
14 ΣΙΝΤΙΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ 49
15 ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 398
16 ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 122
17 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 252
ΣΥΝΟΛΟ 3.737


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Recommended For You