Η Αφρική κόβεται στη μέση; (video)

Τη λένε κοιλάδα του μεγάλου ρήγματος και όχι άδικα. Είναι στην επαρχία Ναρόκ στην Κένυα και φαίνεται ότι αποτελεί την πιο απτή απόδειξη ότι η Αφρική κόβεται στη μέση για να γεννηθεί μια νέα ήπειρος.

Ακούγεται απίστευτο, ωστόσο οι επιστήμονες συμφωνούν ότι όλα τα φαινόμενα που έχουν καταγραφεί ως σήμερα αυτό δείχνουν.

Μετά τους τελευταίους ισχυρούς σεισμούς στην περιοχή εμφανίστηκε ένα τεράστιο ρήγμα πλάτους 20 μέτρων και βάθους 15 μέτρων. Το ρήγμα είναι αρκετά επιφανειακό, ωστόσο αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι η Αφρική κόβεται στη μέση. Η νέα ήπειρος που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνει τη σημερινή Σομαλία, τη μισή Αιθιοπία την Κένυα και την Τανζανία. Αυτή, θα χωριστεί από την Αφρική με έναν νέο ωκεανό που θα δημιουργηθεί, όπως άλλωστε έχει και στο παρελθόν.

Οι επιστήμονες λένε ότι άλλη μια ισχυρή ένδειξη είναι η ύπαρξη στην περιοχή κοντά στη ζώνη που αναμένεται να υπάρξει το χάσμα του ηφαιστείου Σουσουά. Είναι μια ένδειξη ότι ο φλοιός της γης στο σημείο αυτό έχει σημαντικό ρήγμα.

Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις για ενεργοποίηση της περιοχής. Το τελευταίο διάστημα αυτό φαίνεται άλλαξε. Η λεγόμενη Σομαλική Πλάκα φαίνεται πως ενεργοποιείται…

Για όσους αναρωτιούνται πάντως τι θα συμβεί και αν θα υπάρξουν άμεσα κοσμοϊστορικές αλλαγές η απάντηση είναι ότι θα χρειαστεί να περιμένουν για να δουν την νέα ήπειρο περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια… Η Γη έχει τους δικούς της ρυθμούς…

Recommended For You