Εν Αθήναις κάτω στο Μοναστηράκι

Τέρμα Μητροπόλεως το πλακόστρωτο ανήκει στους σουβλατζήδες Θανάση Σάββα και Μπαϊρακτάρη με περισσότερο ανθηρό τον τελευταίο μιας και έχει και νεοκλασικά ακίνητα και επώνυμο κόσμο πελάτες όπως συνηθίσαμε να λέμε λές και οι άλλοι δεν έχουν επώνυμο….

Από το πρωϊ οι γκαστρωμένοι γύροι γυρίζουν και οι ετοιμασίες πυρετώδεις με τους χώρους στα τραπεζάκια όξω έτοιμους και καλυμμένους στον πόντο ως ο Δημοτικός Νόμος υποτίθεται ότι ορίζει.

Έρχονται και τα φορτηγά τροφοδοσίας αλλά εκεί φεύγεις για να μην συγχιστείς περισσότερο.

Κάμποσοι τουρίστες κυκλοφορούν στην Πλατεία στο Μοναστηράκι με κατεύθυνση την Ακρόπολη που την θαυμάζουν από μακρυά αλλά και σχολιάζουν την βρώμα της Ηφαίστου στο πλακόστρωτο.

Το βράδυ είναι υπνωτήριο και αφοδευτήριο.

Το πρωϊ που ανοίγουν οι μαγαζάτορες ρίχνουν κανά κουβά νερό αλλά έχουν συνηθίσει την βρώμα και δεν τους νοιάζει. Επικεντρώνουν στο δολάριο όπως παλιά στην Τρούμπα με τα Αμερικανάκια και τον στόλο.

Με ευρά πληρώνουν όμως οι περισσότεροι τουρίστες. Στην Πλατεία Αβησσυνίας δεν υπάρχει πραμάτεια από τον Σχιστό ακόμα. Οι Ρομά καθυστερήσανε λόγω καύσωνα. Μα όταν καταφθάνουν υπάρχει νταβαντούρι. Στρώνουν τα σεντόνια και απλώνουν τα προϊόντα αρκετά από αυτά χωρίς να έχουν προλάβει να τα καθαρίσουν. Τι απολύμανση και πράσινα άλογα. Κανείς δεν πέθανε από προϊόντα χωματερής

Τους στραβοκοιτάζουν οι με άδεια παλαιοπώλες που μόνο κολώνια δεν βάζουν σε αυτά που πουλάνε και τα οποία αστράφτουν από καθαριότητα και είναι πολύ βαριά σε τιμή.

Έχουν και μια ιστορία για το καθένα για να δικαιολογεί την τιμή “…ξεύρετε αυτό υπήρχε εις την οικίαν του δείνα το χίλια εννιακόσια και κάτι…”

Τρίχες …από τον “καθαρίζω αποθήκες…ο Παναγιώτηηηης ο παλιατζής” το πήρε κοψοχρονιά και ο Παναγιώτης τζάμπα από καμμιά γριά που θα της καθάρισε το υπόγειο για να φύγουν τα ποντίκια και σκούπισε και την αυλή.

Έχει ακόμα παλιά σπίτια και ειδικά στην επαρχία όπως και αδιάφορους κληρονόμους.

http://pisostapalia.blogspot.gr

Recommended For You