Εκστρατεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά Παρέχει Παρηγοριά Μετά τον Σεισμό στην Ιταλία

images

ΡΩΜΗ—Σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου του 2016, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά διένεμαν ένα τεύχος του περιοδικού Η Σκοπιά που επικεντρωνόταν στην παρηγοριά. Η εισαγωγική σειρά άρθρων με τίτλο «Πού Μπορείτε να Βρείτε Παρηγοριά;» ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της παγκόσμιας εκστρατείας των Μαρτύρων. Οι Μάρτυρες έχουν καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες για να παράσχουν παρηγοριά μέσα από την Αγία Γραφή στους κατοίκους της κεντρικής Ιταλίας, όπου ένας σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών συγκλόνισε συθέμελα τις περιοχές Λάτσιο, Μάρκε και Ούμπρια στις 24 Αυγούστου 2016, σκοτώνοντας περίπου 300 ανθρώπους και αναγκάζοντας πάνω από 2.000 να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο Κρίστιαν ντι Μπλάσιο, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ιταλία, δηλώνει: «Αυτή η παγκόσμια εκστρατεία σχεδιάστηκε για να προσφέρει παρηγοριά σε ανθρώπους που βρίσκονται σε όλες τις χώρες και έχουν κάθε είδους περιστάσεις. Εδώ στην Ιταλία όμως, είμαστε ιδιαίτερα άγρυπνοι απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι, καθώς και όσοι προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια».

Μάρτυρες του Ιεχωβά συνομιλούν με έναν σεισμόπληκτο στο Αματρίτσε, την περιοχή με τους περισσότερους νεκρούς και τραυματίες.

Αν και υπάρχουν 15 εκκλησίες των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην πληγείσα περιοχή, κανένας Μάρτυρας δεν πέθανε ούτε τραυματίστηκε σοβαρά. Ωστόσο, τα σπίτια τριών Μαρτύρων καταστράφηκαν, ενώ άλλα υπέστησαν ζημιές. Ο κ. Ντι Μπλάσιο αποκάλυψε ότι μερικοί Μάρτυρες των οποίων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές παρείχαν εθελοντικά παρηγοριά στους γείτονές τους χρησιμοποιώντας αυτό το περιοδικό. Επιπλέον, Μάρτυρες που είχαν επιζήσει από έναν παλιότερο σεισμό προσφέρθηκαν να συζητήσουν με τους πληγέντες. Ο κ. Ντι Μπλάσιο λέει: «Οι εθελοντές αναφέρουν ότι το Γραφικό άγγελμα έχει ασκήσει θετική και παρηγορητική επίδραση στη ζωή τους, και θέλουν να κάνουν όσο περισσότερα μπορούν για να μεταδώσουν αυτή την παρηγοριά σε άλλους συμπολίτες τους που υποφέρουν».

  • Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
  • Διεθνές Γραφείο Ενημέρωσης: David A. Semonian, τηλ. +1 718 560 5000
  • Ιταλία: Christian Di Blasio, τηλ. +39-06-872941

πηγή

Recommended For You