Χταπόδι αλλάζει χρώμα σε δευτερόλεπτα για να προστατευτεί


Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android από το Google Play εδώ


Ένα χταπόδι έχει απαθανατιστεί στην κάμερα ενός δύτη και φαίνεται να αλλάζει χρώμα σε δευτερόλεπτα. Καθώς η κάμερα ακολουθεί το χταπόδι, το σώμα του μπορεί να φανεί να φωτίζεται σε διάφορες στιγμές του βίντεο, σε μια απίστευτη προσπάθεια να προστατευτεί από δυνητικούς θηρευτές. Η συχνή αλλαγή στο χρώμα του δέρματός του αποτελεί μια προειδοποίηση ότι το χταπόδι ένιωθε απειλή από την παρουσία του δύτη.

Σε ένα συγκεκριμένο σημείο του βίντεο, που θα δείτε παρακάτω, το χταπόδι πλησιάζει σε έναν ύφαλο, αλλάζει το χρώμα του και συρρικνώνει το μέγεθος του, ώστε να ταιριάζει άψογα με τον γύρω κοραλλιογενή ύφαλο.

Ο Hector Seguin Jr, δύτης 52 ετών, μας χάρισε αυτό το βίντεο που τράβηξε λίγο έξω από τη νοτιοδυτική ακτή του O’ahu της Χαβάης. Ο Hector έχει κάνει πάνω από 3.500 καταδύσεις και λέει ότι δεν έχει δει ποτέ ένα χταπόδι τόσο κοντά να καμουφλάρεται με αυτό τον τρόπο.

Τα χταπόδια είναι πολύ έξυπνα πλάσματα που έχουν εξελιχθεί για να κυριαρχήσουν στο θαλάσσιο περιβάλλον και είναι μοναδικά στο ζωικό βασίλειο για πολλούς λόγους, όπως για παράδειγμα ότι έχουν τρεις καρδιές.

Η αλλαγή χρώματος στο δέρμα του χταποδιού είναι μόνο μία από τις αξιοσημείωτες μεθόδους αυτοπροστασίας του.

http://perierga.gr


Γράψου στο NewsLetter για να μην χάνεις κανένα μας άρθρο