Τα αυγά μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού


Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android από το Google Play εδώ


Νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο American College of Nutrition υποστηρίζει ότι μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο να πάθουμε εγκεφαλικό κατά 12% αν τρώμε ένα αυγό την ημέρα. Πρόκειται για μία μετά – ανάλυση ερευνών από το 1982 ως το 2015 που μελέτησε τη σχέση της κατανάλωσης των αυγών με την καρδιακή νόσο και τα εγκεφαλικά.

Από αυτήν φάνηκε ότι τα αυγά δεν σχετίζονται – ούτε θετικά ούτε αρνητικά – με την καρδιακή νόσο αλλά μειώνουν αρκετά τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η συσχέτιση δεν είναι ξεκάθαρη αλλά ότι σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός ότι έχουν αντιοξειδωτικά που μειώνουν το οξειδωτικό στρες και τον δείκτη φλεγμονής.

Τα αυγά μας δίνουν επίσης βιταμίνη Α, D και Ε. Αυτή η έρευνα μας δείχνει για άλλη μία φορά ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τη χοληστερίνη που παίρνουμε από την τροφή σε σχέση με τις καρδιαγγειακές νόσους και ότι τα αυγά είναι μία καλή επιλογή για να πάρουμε καθημερινά την καλή ποιότητα πρωτεΐνης που χρειαζόμαστε.

http://medicalnews.gr

Γράψου στο NewsLetter για να μην χάνεις κανένα μας άρθρο

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close