Πώς Ήταν Η Ζωή Στη Σοβιετική Ένωση Της Δεκαετίας Του ’50


Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android από το Google Play εδώ


Η ζωή στη Σοβιετική Ένωση της δεκαετίας του ’50 απεικονίζεται σε μια συλλογή φωτογραφιών του Martin Manhoff. Κορυφαίο στέλεχος του αμερικανικού πεζικού, ο Μάρτιν Μάνχοφ υπήρξε μεταξύ άλλων ο άνθρωπος που το 1953 βιντεοσκόπησε την κηδεία του Στάλιν, ενώ φεύγοντας από τη ζωή άφησε πίσω του μία εκπληκτική συλλογή φωτογραφιών που δείχνουν πώς ήταν η ζωή στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση.

Ο Μάνχοφ φωτογράφησε οτιδήποτε συνέβαινε πίσω από το «σιδηρούν παραπέτασμα» – από ουρανοξύστες υπό κατασκευή μέχρι ζωολογικούς κήπους. Το 1954, ο Μάνχοφ εκδιώχθηκε από την ΕΣΣΔ ως κατάσκοπος.

Η φωτογραφική του συλλογή παρέμεινε φυλαγμένη σε μια κρυψώνα δίπλα απ’ το σπίτι του και δεν αποκαλύφθηκε παρά μετά το θάνατο τόσο του ιδίου και της συζύγου του, Ζαν, ενώ στη συνέχεια, παραχωρήθηκε ως δωρεά από τους κληρονόμους του στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

 http://pisostapalia.blogspot.gr

Γράψου στο NewsLetter για να μην χάνεις κανένα μας άρθρο

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close