Μυρμήγκια προστατεύουν τους καρπούς των δέντρων


Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android από το Google Play εδώ


Το μυρμήγκι “υφαντής” δεν προστατεύει μόνο τις καλλιέργειες των δέντρων από τα παράσιτα, αλλά μπορεί επίσης να ωφελήσει την ποιότητα των καρπών. Οι άνθρωποι συχνά βλέπουν τα μυρμήγκια ως παράσιτα. Ωστόσο, σύμφωνα με μια πρόσφατη ανασκόπηση έρευνας του 2015, ορισμένα είδη μυρμηγκιών μπορούν να ελέγξουν τα γεωργικά παράσιτα τόσο αποτελεσματικά όσο τα συνθετικά φυτοφάρμακα – με το πλεονέκτημα να είναι πιο οικονομικά αποδοτικά και γενικά ασφαλέστερα.

perierga.gr - Τα μυρμήγκια μπορούν να βοηθήσουν τους αγρότες να βγάλουν περισσότερα χρήματα!

Η ανασκόπηση κάλυψε περισσότερες από 70 μελέτες σχετικά με δεκάδες παράσιτα καλλιεργειών και τη συμμετοχή του μυρμηγκιού υφαντή στις προστασία των φυτών. Δεδομένου ότι το εν λόγω είδος ζει κυρίως σε οπωρώνες, κοντά στα φρούτα και στα λουλούδια των δέντρων, έχει μια φυσική τάση να ελέγχει τους πληθυσμούς των επιβλαβών οργανισμών που συγκεντρώνονται εκεί.

Μελέτη διαπίστωσε 49% υψηλότερες αποδόσεις σε δέντρα που προστατεύονται από τα μυρμήγκια αυτά από ό,τι σε εκείνα που έχουν υποστεί ψεκασμό με φυτοφάρμακα. Οι αγρότες έλαβαν επίσης καρπούς υψηλής ποιότητας από δέντρα με μυρμήγκια, με αποτέλεσμα το καθαρό εισόδημα να είναι υψηλότερο κατά 71%. Φυσικά δεν είχαν όλες οι καλλιέργειες τέτοια καλά αποτελέσματα, αλλά μελέτες σε περισσότερα από 50 παράσιτα έδειξαν ότι τα μυρμήγκια μπορούν να προστατεύσουν καλλιέργειες όπως το κακάο και τα εσπεριδοειδή τουλάχιστον εξίσου αποτελεσματικά με τα φυτοφάρμακα.

http://perierga.gr

Γράψου στο NewsLetter για να μην χάνεις κανένα μας άρθρο

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close