Ερευνητές αστρονόμοι ισχυρίζονται ότι τους εστειλαν μηνύματα εξωγήινοι

Ομάδα επιστημόνων υποστηρίζουν ότι έλαβαν εξαιρετικά ασυνήθιστα μηνύματα από το υπερπέραν – από τα “έγκατα” το σύμπαντος -, τα οποία πιστεύουν ότι τα στέλνουν εξωγήινα όντα. Μια νέα ανάλυση πάνω σε μια περίεργη διαμόρφωση σε συγκεκριμένο μικρό σύμπλεγμα άστρων, φαίνεται να δείχνει ότι θα μπορούσε να προέρχεται από εξωγήινο πολιτισμό που ψάχνει για να μας προειδοποιήσει για την ύπαρξή της.

Η νέα έρευνα έγινε από τη συγκεκριμένη διαμόρφωση από τα 234 από τα 2,5 εκατομμύριο αστέρια που καταγράφηκαν από το πρόγραμμα Sloan Digital Sky Survey. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ένα μικρό κλάσμα από αυτά συμπεριφερόταν παράξενα – οι επιστήμονες δε μπορούσαν να δώσουν μια προφανή εξήγηση για αυτό που συνέβαινε γεγονός που τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μηνύματα από εξωγήινους.

Η έρευνα, που θα δημοσιευθεί στην στην έκδοση του Εταιρείας Αστρονομίας Ειρηνικού (Astronomical Society of the Pacific, υποστηρίζεται από δυο καθηγητές του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ, Ef Borra και E. Trottier. Πάντως, οι περισσότεροι αστρονόμοι θεωρούν ότι τα όσα ισχυρίζονται οι Borra και Trottier είναι πρόωρα και πως η έρευνά τους δεν εξαντλεί όλες τις πιθανές περιπτώσεις.

Γράψου στο NewsLetter για να μην χάνεις κανένα μας άρθρο

loading...

Comments

comments

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close