Γιατί μια λέαινα θηλάζει ένα μωρό λεoπάρδαλη;


Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android από το Google Play εδώ


Κάποιοι είπαν ότι πρόκειται για μητρική σύγχυση, όταν αντίκρισαν μια λέαινα στην περιοχή Ngorongoro της Τανζανίας να θηλάζει ένα μωρό λεοπάρδαλη ηλικίας 3 εβδομάδων. Η λιοντάρι φωτογραφήθηκε από έναν επισκέπτη στο Ndutu Safari Lodge. Η εικόνα έκανε μεγάλη εντύπωση στην επιστημονική κοινότητα, αφού πρόκειται για ένα πολύ ασυνήθιστο ζεύγος και κάτι παρόμοιο δεν συναντάται στο φυσικό περιβάλλον.  Είναι άνευ προηγουμένου”, λέει ο καθηγητής Luke Hunter στο National Geographic και συμπληρώνει “Δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο στο φυσικό περιβάλλον”.

perierga.gr - Γιατί μια λέαινα θηλάζει ένα μωρό λεoπάρδαλη;

Η λέαινα πάντως έχει τα δικά της μικρά που είναι περίπου στην ίδια ηλικία με την λεοπάρδαλη και αυτό θα μπορούσε να αποτελεί μια εξήγηση της συμπεριφοράς της προς το νεογέννητο. Το National Geographic επισημαίνει ότι αν επιστρέψει στην οικογένειά της με την μικρή λεοπάρδαλη μπορεί και να την σκοτώσουν. Ωστόσο, σύμφωνα με το καταφύγιο, η λεοπάρδαλη πιθανότατα σταμάτησε δίπλα της για ένα μεμονωμένο γεύμα, αν και κανείς δεν γνωρίζει την δική του οικογένεια. Υπάρχει, όμως, όπως λέγεται, μια θηλυκή λεοπάρδαλη που ζει στην περιοχή οπότε μάλλον θα ξαναγυρίσει εκεί.

http://perierga.gr

Γράψου στο NewsLetter για να μην χάνεις κανένα μας άρθρο

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close