«Ή βρίσκουμε πλανήτη να εποικήσουμε σε 1.000 χρόνια, ή τέλος» λέει ο Χόκινγκ


Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android από το Google Play εδώ


Πού βρίσκεται το μέλλον της ανθρωπότητας για τον Στίβεν Χόκινγκ; Όχι σε αυτόν κόσμο. Ο διάσημος επιστήμονας θεωρεί ότι η ανθρωπότητα έχει διορία μίας χιλιετίας να βρει άλλον πλανήτη, ειδάλλως θα βρεθεί αντιμέτωπη με αφανισμό.  Για τον φυσικό, η «ημερομηνία λήξης» της Γης επισπεύδεται εξαιτίας της ανθρωπότητας, που σπαταλά τους πόρους της -και θα τα καταφέρει στο καλύτερο σενάριο, αν η ανθρωπότητα έχει εν τω μεταξύ γλιτώσει αμεσότερους τρόπους αυτοκαταστροφής.

Κατά την ομιλία του στην Oxford University Union την Πέμπτη, όπως μεταδίδει η Washington Post, ο επιστήμονας ανέφερε πως «πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας».

«Δεν πιστεύω πως θα επιβιώσουμε για άλλα 1.000 χρόνια εάν δεν φύγουμε από τον εύθραυστο πλανήτη μας» είπε.  Η ανθρωπότητα, εξήγησε, εξαντλεί τους πόρους της Γης με μη βιώσιμους ρυθμούς. Θα καταλήξει έτσι να καθιστά τον πλανήτη αβίωτο -κι αυτό αν, ενδιάμεσα, έχει γλιτώσει από κάποιον καταστροφικό πυρηνικό πόλεμο ή τους κινδύνους από την τεχνητή νοημοσύνη.

«Αν και η πιθανότητα καταστροφής της Γης κάθε χρόνο μπορεί να είναι αρκετά χαμηλή, συσσωρεύεται με τον καιρό και μετατρέπεται σχεδόν σε βεβαίοτητα για τα επόμενα χίλια ή δέκα χιλιάδες χρόνια» είπε ο Χώκινγκ. «Μέχρι τότε, θα πρέπει να έχουμε εξαπλωθεί στο Διάστημα και σε άλλη ηλιακά συστήματα, ώστε η καταστροφή στη Γη να μην σημαίνει και το τέλος της ανθρώπινης φυλής» τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ

Γράψου στο NewsLetter για να μην χάνεις κανένα μας άρθρο

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close